Hvem er online?

Vi har 152 gæster og ingen medlemmer online

 

Adresse: Møllebyggervej 4, 9310 Vodskov

 57.104605 N, 10.027382 Ø

Tilgængelighed: Ejes af den selvejende institution Vodskov Mølle og drives med hjælp fra foreningen Vodskov Mølles Venner. Er åben for publikum på den årlige mølledag, den 3. søndag i juni.

Bevaringstilstand: God. Den er noget hæmmet af højt byggeri rundt om den, men møllelauget sørger for, at den alligevel ofte køre.

Historie:

Den første Vodskov mølle havde bådformet hat (foto ca. 1907)

Den første vindmølle i Vodskov blev bygget i 1882, men brændte ned i 1910 og blev erstattet af en mølle, der blev flyttet hertil fra Flamsted, hvor den havde været hjælpemølle til Flamsted Vandmølle.

I Flamsted stod møllen som jordhollænder, men i Vodskov blev den placeret på toppen af en lagerbygning som en gallerihollænder.

I 1924 købte møllebygger Johannes Ludvig Andreasen møllen. Han var en dygtig og opfindsom møllebygger, der installerede en masse maskineri i møllen. Da møllen ikke er ret stor, skulle der meget snilde til at få plads til det hele. 

Vodskov Mølle ca. 1971

Ved Johannes L. Andreasens død i 1963 overtog sønnne, møllebygger Ole Peder Hovgaard Andreasen møllen, og efter ham (i 1977), hans nevø og plejebarn, tømrer Erik Andreasen. Denne solgte møllen for den symbolske sum af 10 kr. til den selvejende institution Vodskov Mølle

Teknisk indretning:

Havrevalsen står klemt inde i et hjørne, hvor der var plads.

Møllen har fire etager, manuelt krøjeværk og almindelige kludesejl. Inde i møllen er der mange små maskiner: 2 kværne med støbte sten, 1 skallekværn med tilbehør , en lille centrifugal sigte (Ascania type), en havrevalse m.v.

 

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer