Hvem er online?

Vi har 97 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

En festlig markedsdag med aktiviteter og stemning som i 1800-tallet

Tid og sted:

Lørdag 9. august 2014 kl. 10-16

Ved Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling, Rosendalsallé 8, Hadsund

Fri entré

Arrangører: Nordjyllands Historiske Museum, Hadsund Egnssamling, Møllehistorisk Samling samt foreningen Havnø Mølles Venner

 

Lørdag 9. august bliver historien nærværende, når Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling vækker den gamle markedsstemning til live og inviterer på tur i 1800-tallet. Oplev gammelt håndværk, driftige handelsfolk, fristende madboder, børneaktiviteter, spillemænd, heste og meget mere.

 

I novellen "Vor By", hvor Hans Kirk skriver om sin barndoms Hadsund, fortæller han om markedsgøgleren, der blev dræbt i et værtshusslagsmål, fordi han befandt sig "ved den forkerte ende af et stoleben i brændevinens mørke". Det kunne gå hårdt til på markedsdage i Hadsund, men markederne var dog for flertallet af deltagerne forbundet med farver, fest og fornøjelser.

Det er denne festlige markedsstemning Nordjyllands Historiske Museum gerne vil genskabe, når man afholder Historisk Marked på arealet øst for museumsbygningen på Rosendalsalle. Og festligt bliver det. I de forskellige boder sælges bl.a. husflid – trævarer, flettede kurve, keramik osv., og i nogle af boderne er der også aktiviteter, du kan være med i. Der støbes tinsoldater, flettes kurve af pil, kærnes smør i en gammeldags trækærne, kniples, spindes og meget mere.

På markedet falbydes foruden husflidsarbejde så forskelligartede varer som grøntsager, lokalhistoriske bøger og mel malet på den gamle Havnø Mølle. Møllevennerne har i dagens anledning indgået et samarbejde med Hadsund Bageren, Carsten Thyg, der har bagt markeds-rugbrød af Havnø Mølles eget rugmel. Carsten lægger både arbejdstid og supplerende ingredienser til, så indtægten ved salget af brød går ubeskåret til Havnø Mølles vedligeholdelse. Der er selvfølgelig smagsprøver på brød såvel som på det håndkærnede smør og den frisklavede rygeost.

Bliver man sulten, er der mulighed for at købe grillmad og drikkevarer, og er det bare lidt lækkersult, der skal stilles, kan man købe kaffe og hjemmebagt kage – eller en lyserød candyfloss.

Hele dagen kører Anders Overgaard Andersen med sine to små gule heste for vognen i fast rutefart mellem markedspladsen ved museet og Torvet i centrum, så publikum kan komme standsmæssigt til og fra markedet.

Museet ligger lige i kanten af Hadsund Dyrehave i de smukkest tænkelige omgivelser, hvor der i dagens anledning er masser af underholdning. Man kan afreagere i Det muntre Køkken eller skyde til måls efter dåser med portrætter af lokale kendisser. Der bliver arrangeret forskellige gammeldags lege for børn – og måske bedstefar vil undervise i kunsten at gå på stylter?

Om eftermiddagen fra 13 til 16 underholder Rebild Spillemændene og kl. 14 giver Foreningen Isafold opvisning med deres islænderheste.

 

 

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer