Hvem er online?

Vi har 305 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

AudioguideNår du besøger udstillingen "Stærkere end 100 mand", kan du nu ved hjælp af en audioguide høre fortællinger, der knytter sig til udstillingens forskellige dele - næsten som havde du en personlig guide med rundt på museet.

Guiden består af et par høretelefoner (eller en lille mobil højtaler, hvis man er en gruppe, der gerne vil gå sammen), der er forbundet med en lille læser. Guiden aktiverer man ved at lyse på et af de 11 røde øjne i udstillingen, der hver især repræsenterer historien om en del af udstillingen.
 
De fleste fortællinger er delt i to. Først hører man en nøgtern Ole-oplæser-stemme, der giver nogle faktuelle oplysninger om emnet. Derefter tager fortælleren over. Han gengiver nogle situationer, som er beskrevet i de erindringer, som gamle møllebyggere har nedskrevet eller indtalt på bånd, og som er samlet i Møllehistorisk Samling. 
 
De ældste erindringer er fortalt af en mand, som kom i lære som møllebygger i 1856, mens de nyeste fortællinger er fra 1970’erne. Audioguidens to oplæsere er professionelle skuespillere, som gør erindringerne levende for den besøgende. 
 
Synshandicappede og svage læsere har også glæde af at få de mange oplysninger ved hjælp af audioguiden. Teksterne, på audioguiden, er oversat til engelsk og tysk, men pengene rakte ikke til at få oversættelserne indtalt. Det kommer forhåbentlig inden længe.
 

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer