Hvem er online?

Vi har 102 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

mollenisser

Møllenisserne fra Havnø inviterer!

Jul på museet i Hadsund

Havnø Mølles Venner inviterer til Julehygge i Møllehistorisk Samling
Søndag den 25. november 2018 kl. 10 til 15. 

 Søndag 25. november er der skruet op for julestemningen i Møllehistorisk Samling, hvor Havnø Mølles Venner holder sit traditionelle julearrangement, og Nordjyllands Historiske Museum ekstraordinært holder museet åbent fra 10-15. Så tag hele familien med til en hyggelig dag på dit lokale museum og bliv klogere på både julens, møllernes og egnens spændende historie.

Møllenisserne har denne dag indtaget museet, og de har gemt sig alle mulige steder i samlingen. Vi håber, at alle børn har lyst til at hjælpe med af finde de mange drillenisser, hønisser, grødnisser og møllenisser. Finder du nisserne kvitterer vi med en lille gave.

Der fortælles også gode julehistorie for hele familien, når møllenissen fra Havnø Mølle læser julefortællinger.

Hele dagen er der aktiviteter for børn – man kan for eksempel lave juledekorationer eller kværne mel med håndkraft og bage pebernødder med melet efterfølgende. Havnø Mølles Venner har nu sit eget dejlige mødelokale på museet med ovn, hvor vi kan bage de fineste julekager.

For beskedne 10 kr. til lys og materialer kan man også lave sin egen juledekoration.

I museumsbutikken kan man finde lækre julegaver og møllesouvenirs, og der er mulighed for at købe gløgg og æbleskiver, kaffe, te og saftevand.

Du kan også købe hjemmebagte småkager med hjem til kaffen. Der vil blandt andet blive solgt brunkager efter den opskrift, som blev brugt i forfatteren Hans Kirks barndomshjem på Doktorbakken i Hadsund. ”De brune kager” var faderen doktor Kirks yndlingssmåkage. Du kan også få opskriften med hjem, så du selv kan bage dem.

Overskuddet fra julearrangementet går til vedligeholdelsen af Havnø Mølle. Næste år er det 25 år siden at møllen blev museumsmølle. Møllen er i fin stand, og det skal den gerne vedblive at være. Du kan støtte op om bevaringen af Nordjyllands ældste vindmølle ved at besøge møllevennernes julearrangement. På selve dagen kan du også melde dig ind i foreningen Havnø Mølles Venner eller købe et medlemskab som julegave til én, du holder af.

Havnø Mølles Venner håber, at vi i fællesskab får en hyggelig optakt til julemåneden.

I dagens anledning er der gratis entré for alle.

 

Arrangør:

Havnø Mølles Venner og Nordjyllands Historiske Museum.

Tid og sted:

Søndag 25. november 2018 kl. 10-15

Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk samling, Rosendals Allé 8, 9560 Hadsund Alle er velkomne, og der er fri entre.

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer