Hvem er online?

Vi har 32 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

mollenisserHavnø Mølles Venner inviterer til Adventshygge i Møllehistorisk Samling
Lørdag den 19. november 2016 kl. 10 til 16 inviterer Havnø Mølles Venner til en rigtig hyggelig familiedag på museet i Hadsund.

Frederiksens orkester spiller til julehygge
Kl. 11 spiller Frederiksen orkester fra Als op. Jens Frederiksens (1850-1943) var kendt som en af Himmerlands dygtigste spillemænd – mindre kendt er det, at han også var møller på Als vindmølle. Han aftjente sin værnepligt som Regimentsmusiker i Viborg, og hjemkommet fra militærtjenesten oplærte han bønderkarle i Als såvel som sine egne 8 sønner som musikere. Frederiksen var nok dygtigere som spillemand end som møller, i hvert fald blev han ikke længe ved møllerfaget, men slog sig på landbruget. 
Spillemandstraditionen lever stadig i Als, og Havnø Mølles Venner ser frem til at få besøg af 4-5 af medlemmerne af Frederiksens orkester.

I det nye flotte mødelokale i museet på Rosendal kan man klippe julestads efter gamle modeller under kyndig vejledning af museumsinspektør Lise Andersen, og børnene kan også male deres eget mel på håndkværn, og med hjælp fra nogle af de frivillige møllepassere fra Havnø bage melet til pandekager.

Har man ikke tålmodighed til selv at male mel og bage pandekager, sælges der gløgg og æbleskiver, og i Møllerkonens bod kan der købes møllesouvenirs, mølledram, julesennep, syltetøj, friskkogte klejner og doktor Kirks brune kager. I boden kan man måske også få gode ideer til julegaverne. 

Møllenisserne har indtaget Rosendal
I Møllehistorisk samlings udstilling er nisserne rykket ind, og er man under 15 år og i stand til at tælle de mange små og store drillenisser, hønisser, julenisser, grødnisser og møllenisser vanker der en lille slikpose. 

Kl. 13 og kl. 15 læser møllenissen over alle møllenisser fra Havnø julefortællinger for børnene.

Havnø Mølles Venner håber, at vi i fællesskab får en hyggelig optakt til julemåneden. Alle er velkomne, og der er fri entre.

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer