Hvem er online?

Vi har 84 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

Søndag den 18. september byder Havnø Mølles Venner, Møllehistorisk Samling og Visborg kirke til høstfest på Havnø Mølle. Som traditionen byder, starter vi kl. 10 med høstgudstjeneste ved sognepræsterne Mette Tved Hansen og Judith Legarth, Visborg. Gudstjenesten finder sted i det store telt, og salmesangen ledsages af Lasse Jensen på harmonika, mens kirkesanger Ernst Hørlück synger for.

IMG 8734Efter gudstjenesten sættes møllen i gang, og hvis der er vind til det, bliver der malet både rug- og hvede. Høstfest er også børnenes fest, og børnene har i år mulighed for at male deres eget mel på håndkværn og bage deres egen pandekage over bål.

Entreen er denne dag gratis, og det er også gratis at tage en tur i skoven eller til fjorden med Anders’ hestevogn.

Den musikalske underholdning står Rebild-spillemændene for, og i kaffeteltet kan der som sædvanligt købes kaffe, te og sodavand med hjemmebag. I det store telt serveres der Hadsund-griller med hjemmebagt brød af Havnø Mølles eget mel.

IMG 8741

Høstfesten er afslutningen på sæson 2016

Høstfesten markerer altid afslutningen på en sæson. Sæson 2016 blev en god sæson, bl.a. slog vi besøgsrekord med 57 gæster på en ganske almindelig onsdag eftermiddag, og vi har haft mange besøgende fra især Tyskland, Holland og Norge, men også fra Canada, Argentina og Cuba. Desværre blev sæsonen dog ikke så god som sidste år. Alle Havnø Mølles Venners indtægter går til vedligehold af møllen, så vi er lidt afhængige af andre, når det gælder markedsføring, og vi har godt kunnet mærke, at møllen i år slet ikke var omtalt i materiale fra VisitMariagerfjord. De fleste af vores besøgende kom derfor tilfældigt forbi og blev tiltrukket af de drejende vinger eller af de nye flotte skilte, som Mariagerfjord Kommune har sat op på Alsvej og i Helberskov.

Det er netop nu lykkedes at få tilsagn om 130.000 kr. i støtte fra Kulturstyrelsen og Augustinus Fonden til nogle reparationer samt til at få kværnen justeret og møllestenene bildede (skærpet), så vi også i fremtiden kan male mel. Men der er hele tiden små og større opgaver, der skal finansieres. Man kan støtte foreningen, ved at møde op til arrangementer ved møllen, ved at melde sig ind i foreningen hos Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ved at swippe et beløb – stort eller småt – på 61707760.

Afslutningen af sæsonen er ikke afslutning af møllelaugets arbejde. Hele vinteren sørger de frivillige møllepassere for, at vingerne bliver drejet regelmæssigt, så de ikke bliver sidetunge, og møllen tilses og vendes i tilfælde af stormvarsler. De frivillige bliver aldrig arbejdsløse, for der er hele tiden noget, som skal ordnes omkring ”den gamle dame”.

Tid: Søndag den 18. september kl. 10-16
Sted: Havnø Mølle, Havnøvej 40, Visborg
Pris: Gratis
Arrangører: Havnø Mølles Venner og Møllehistorisk Samling i samarbejde med Visborg Menighedsråd.

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer