Hvem er online?

Vi har 79 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

Søndag den 20. september byder Havnø Mølles Venner, Møllehistorisk Samling og Visborg kirke til høstfest på Havnø Mølle. Som traditionen byder, starter vi kl. 10 med høstgudstjeneste ved sognepræsterne Thomas Jakobsen og Marie Petersen, Visborg.

Gudstjenesten bliver ikke den eneste højtidelighed ved høstfesten. Klokken 13 vil skødet på Havnø Mølle blive overdraget til Havnø Mølles Venner. Advokathuset Helle Larsen i Hadsund har uden beregning stået for alt papirarbejdet i forbindelse med møllens overdragelse fra Museumsforeningen for Hadsund og Omegn til Havnø Mølles Venner, og sagsbehandler Kamilla Ebbesen Bager vil i forbindelse med høstfesten overdrage det tinglyste skøde til formand Lars Gynther Sørensen, Havnø Mølles Venner (se særskilt pressemeddelelse fra Havnø Mølles Venner).

Efter gudstjenesten sættes møllen i gang, og hvis der er vind til det, bliver der malet hvedemel. Belært af erfaringerne med hvor lunefuld vinden kan være, har møllelauget tyvstartet, så der helt sikkert er både rug- og hvedemel at sælge af. Som noget nyt, kan man nu også købe ”Møllerkonens brødmix”, så man bare behøver at tilsætte vand og olie for at bage de lækreste hvedebrød af mel malet på den gamle stenkværn fra 1842.

Høstfest er også børnenes fest, og de mindste kan få hjælp af Åse Skov til at lave deres egen lille vindmølle af papir. Børnene har også mulighed for at bage deres egen pandekage over bål.

Entreen er denne dag gratis, og det er også gratis at tage en tur i skoven eller til fjorden med Anders’ hestevogn.

Den musikalske underholdning står Rebild-spillemændene for, og i kaffeteltet kan der som sædvanligt købes kaffe, te og saftevand med hjemmebag. I det store telt serveres der Hadsund-griller med hjemmebagt brød af Havnø Mølles eget mel.

Høstfesten markerer altid afslutningen på en sæson. Sæson 2015 blev en af det bedste af slagsen. En meget blæsende sommer har betydet, at møllen har kunnet køre stort set hver onsdag, og det er resulteret i et besøgstal, der ligger pænt over tidligere års. Selv om der kun er åbent en enkelt dag om ugen i godt to sommermåneder, tyder alt på, at vi når at runde de 2.000 besøgende.

Afslutningen af sæsonen er ikke afslutning af møllelaugets arbejde. Hele vinteren sørger de frivillige møllepassere for, at vingerne bliver drejet regelmæssigt, så de ikke bliver sidetunge, og møllen tilses og vendes i tilfælde af stormvarsler. De frivillige bliver aldrig arbejdsløse, for der er hele tiden noget, som skal ordnes omkring ”den gamle dame”.

Tid: Søndag den 20. september kl. 10-16
Sted: Havnø Mølle, Havnøvej 40, Visborg
Pris: Gratis
Arrangører: Havnø Mølles Venner og Møllehistorisk Samling i samarbejde med Visborg menighedsråd.

 
 

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer