Hvem er online?

Vi har 82 gæster og ingen medlemmer online

Velkommen til Dansk Mølleforum!

Dansk Mølleforum er en hjemmeside tilhørende Lise Andersen. Siden beskæftiger sig med de gamle vand- og vindmøller. Her på hjemmesiden fortæller jeg om min forskning og om nyheder i forbindelse med bevaringen af vore gamle møller.

 

 

Årets tema: Julens småkager

Møllehistorisk Samling inviterer sammen med Hadsund Egnssamling til en stemningsfyldt start på julemåneden, når vi den første søndag i advent fra kl. 10 til 16 slår dørene op til årets juleudstillinger og det årlige julearrangement. Der er lagt op til en hyggelig dag for både store og små.

I Hadsund Egnssamling er stuerne pyntet med tidstypisk julepynt, og på den anden side af gårdspladsen, i Møllehistorisk Samling, er der en udstilling om julesmåkagens historie. I udstillingen er der selvfølgelig smagsprøver på forskellige småkager med en særlig historie – bl.a. doktor Kirks brunkager og der er opskrifter, som du kan tage med hjem. Opskrifterne har vi fundet i gamle håndskrevne kogebøger fra Hadsundområdet. Har du ikke tid til selv at bage, kan du købe poser med hjemmebagte småkager.

Museets julegave til dig
Begge udstillinger kan ses fra åbningsdagen den 30. november og til og med den 18. december alle dage undtagen lørdag kl. 10 - 16, og som en særlig gave er der gratis entré i hele perioden. Husk dog at få en billet, hvis du besøger museet på selve åbningsdagen den 30. november - også selv om det er gratis! På billetten trækker vi nemlig lod om fine julegaver.

Aktiviteter på åbningsdagen
På åbningsdagen vil der i Egnssamlingen være forskellige børneaktiviteter. 
På gårdspladsen sørger Havnø Mølles Venner og spejderne for, at det kommer til at dufte rigtigt af jul og gran. Spejderne sælger juletræer, og Havnø Mølles Venner har gang i bålsteder, hvorover der laves gløgg og bages klatkager.  Der bliver også kogt klejner efter en gammel familieopskrift. Serveringen finder sted i møllevennernes opvarmede telt, hvor man også kan købe mel til julebagningen.

Find julegaven i museumsbutikken
Museets butik bugner af julepynt og gode julegaveideer. Det er her, du finder den gave, du ikke kan købe andre steder: gammeldags julepynt, bøger - også møllebøger, museumskopier af smykker, mundblæste glas, traditionel keramik og meget, meget mere. I anledning af julen er der rabat på flere varer.

Tid og sted for åbningsarrangementet:
Søndag den 30. november 2014 kl. 10-16
Møllehistorisk Samling, Rosendalsallé 8, Hadsund
Fri entré

For yderligere information, venligst kontakt:
Lise Andersen, museumsinspektør på tlf. 2519 7463 

Tlf. 23 88 88 54 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Go to top
Kontakt os
1000 tegn venstre
Tilføj filer